A Dibonis Pincét Bóni László alapította a Horvátországi Baranyában. Ő lett a negyedik generáció a családban aki borászkodni kezdett. Az első szőlőt 2004-ben telepítette a Szabadkai-Horgosi borvidéken. Elsősorban kékszőlőket telepítettek: pinot noir, merlot, cabernet franc, cabernet sauvignon, shiraz, kékfrankos, vranac, de fehér szőlőket is művelnek (sauvignon blanc, muscat ottonel, chardonnay).
Általánosságban elmondható, hogy az újvilági ízvilágra törekednek, mind a szüreti időpont megválasztásával, mind a pincetechnikával.
Illatában új világias karaktert mutat. Intenzív gyümölcs és édes fűszer kavalkád lép ki a pohárból. Nem spóroltak a hordóhasználatkor.
Ízben is lehengerlő. Mindenhol jelen van a szájban. Vastag, húsos és tömör. Több savval elegánsabb lenne. Édes fűszerek és érett, édes gyümölcsök vezetik az ízképet. A bor mindent bevet, amit csak lehet, de erős támadás után az elegancia elmarad. Mindenesetre hosszú lecsengésű. 6,5 pont