Szeleshát duett

2017. január 12.

szelesh.jpg

A pincét kedvelem, ennek ellenére alig található bejegyzés a blogon a pincével kapcsolatban (csak itt).  Most két borral javítok a helyzeten.

Szeleshát Pince, Szekszárdi Cuvée, Szeleshát-dűlő 2011
A névadó és legfontosabb dűlőről szüretelt merlot, cabernet franc, syrah és cabernes sauvignon alkotja. Illatában az erdei gyümölcsök mellett földesség, füst, mentol és étcsoki.
A korty kissé az alkohol felé billen, de a selymes tannin, a jól integrálódott savak és az érett gyümölcsök kozmetikázzák a helyzetet. Kóstoláskor nem érzem az alkotó fajtákra oly sokszor jellemző nehézkességet, szumó alkatot. A könnyebben befogadható stílust képviseli (az alkohol ellenére). Ízében a gyümölcsök dominálnak a fa aromák helyett: előny! Az utóíz hosszú! Nem bonyolult, de élvezhető bor. 6 pont (2710 Ft a pince honlapján)

Szeleshát Pince, Szekszárdi Pinot noir 2012
A Nyéki-hegyen termett alapanyagot dolgozták fel. A frissen nyitott palack meglehetősen kellemetlen illattal nyit. Hosszasan kell mozgatni. Én több óra után közelítettem meg újra. Az illat az erdei gyümölcsöket és földes jegyeket vonultat fel. A füst mindent beborít.
A korty nem túl intenzív, selymes a textúra, tüzes az alkohol, szép a tannin. A kortyban is a füst veszi körül a gyümölcsöket. Nem túl izgalmas bor. Nem lép ki a magyar pinot körből. 5 pont (már nem kapható, az új évjárat 2300 Ft körül érhető el)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr412113723

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bulibáró 2017.01.27. 21:50:48

Mit üzen a web?Heti alkoholos hírek, költemények. Na, ki a bulibáró? A Heti sajtó megmondja, jó szájízzel mennyi mindent lehet ráfogni az alkoholra! Hétszentség'17/2 2017. 01. 09. Amióta sörfőzés létezik, azóta léteznek ügyeskedő sörfőzők, ak...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása