A pincét kedvelem, ennek ellenére alig található bejegyzés a blogon a pincével kapcsolatban (csak itt). Most két borral javítok a helyzeten.
Szeleshát Pince, Szekszárdi Cuvée, Szeleshát-dűlő 2011
A névadó és legfontosabb dűlőről szüretelt merlot, cabernet franc, syrah és cabernes sauvignon alkotja. Illatában az erdei gyümölcsök mellett földesség, füst, mentol és étcsoki.
A korty kissé az alkohol felé billen, de a selymes tannin, a jól integrálódott savak és az érett gyümölcsök kozmetikázzák a helyzetet. Kóstoláskor nem érzem az alkotó fajtákra oly sokszor jellemző nehézkességet, szumó alkatot. A könnyebben befogadható stílust képviseli (az alkohol ellenére). Ízében a gyümölcsök dominálnak a fa aromák helyett: előny! Az utóíz hosszú! Nem bonyolult, de élvezhető bor. 6 pont (2710 Ft a pince honlapján)
Szeleshát Pince, Szekszárdi Pinot noir 2012
A Nyéki-hegyen termett alapanyagot dolgozták fel. A frissen nyitott palack meglehetősen kellemetlen illattal nyit. Hosszasan kell mozgatni. Én több óra után közelítettem meg újra. Az illat az erdei gyümölcsöket és földes jegyeket vonultat fel. A füst mindent beborít.
A korty nem túl intenzív, selymes a textúra, tüzes az alkohol, szép a tannin. A kortyban is a füst veszi körül a gyümölcsöket. Nem túl izgalmas bor. Nem lép ki a magyar pinot körből. 5 pont (már nem kapható, az új évjárat 2300 Ft körül érhető el)