Gere Attila Pincészete, Villányi Kopar Cuvée 2008

2017. január 27.

gere_kopar.jpg

50% cabernet franc, 40% merlot és 10% cabernet sauvignon alkotja a házasítást. A Kopár, Konkoly, Csillagvölgy és Ördögárok dűlők termése.

Érett vörösbor illatát mutatja. Kék virágok, medvecukor, édes gyökér, vanília, fűszerek, olívabogyó, fekete ribizli, aszalt szilva, dohány. Mindezek mellett némi animalitás is érződik. Engem nem zavar, de biztosan van, aki ezt kevésbé tolerálja.
Testes bor, van benne kraft, de a savaknak köszönhetően mégsem nehézkes. Jó arányokkal rendelkező bor, nem túlzó alkohollal, finom szemcsés tanninnal. Nincs túláradó karakter, ami kiemelkedne. Sokrétű aromakészlettel rendelkezik: aszalt szamóca, szilva, dohány, fahéj, vanília, szegfűbors, bőr, kávébab. Érett aromákat sorakoztat fel, mégis élettel teli bor. Hosszú lecsengés. 7 pont (már nem elérhető ez az évjárat a piacon)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr7212151077

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nem Csíkol 2017.01.30. 12:23:29

Mit üzen a web?Heti alkoholos hírek, költemények. A Csíki sör körüli médiavisszhang a Heti sajtó teljes egészét izomból lenyomta. Kár lenne hagyni, mert az élet-halál harcnak tűnő kamumarketing játszmánál fontosabb dolgok is történtek a világban. ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása