Sauska Pince, Villányi Syrah 2012 Konkoly-dűlő

2017. augusztus 04.

20170801_081402.jpg

Az egyik legtőkeerősebb magyar borászat, amely a két legismertebb borvidékünkön Tokajban és Villányban készít bort. Villányi ültetvényeik a Kopár, Konkoly, Ördögárok, Várerdő dűlőkben, a siklósi területek a Makár, Zuhánya, Csukma dűlőkben találhatók. Ez összesen 61 hektárt fed le, és ezen felüli a tokaji birtok.

A délnyugati fekvésű Konkoly-dűlő egy itt gazdálkodó családról kapta a nevét. A Szársomlyó hegy mögött egy védett völgyben található, a tengerszint feletti magassága 230-250 méter.
Talaja karbonátos kőzetek, lösz, helyenként barna erdőtalaj. A Sauska pincének itt 0,5 ha syrahja van, amelyet cabernet franc (1,68 ha), cabernet sauvignon (1,13 ha), és merlot (1,28 ha) egészít ki.

Brutálisan intenzív illatú vörösbor, lehengerlően indít. Cassis, szeder, szilva, áfonya, cédrus, pici mentol, étcsoki, bors, kávé, bourbon vanília, édes fűszerek sora, bőrösség és érintésnyi gumi.
Nagy elánnal rohamozza az érzékszerveket. Selymes tanninok, tüzes alkohol, nagy test, komoly finis.
Édes érzetű a bor, nagyon gazdag aromavilággal. Vanília, kakaó, kávé, szilva, fekete ribizli, erdei szeder. Újvilági stílus, erőteljes, profi cucc. 7,5 pont
Már nem kapható, 6950 Ft volt az ára.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr2112719970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása