Villányi ígéret

2018. február 10.

20180209_094913.jpg

A Bocor Pincét 2013-ban alapították és 3 hektáron gazdálkodnak a villányi Bocor dűlőben. Boraikat Günzer Zoltán készíti a kezdetek óta. A borok nagy részét a kisharsányi fogadójukban értékesítik, nemrég döntöttek a komolyabb piacra lépés mellett. Megkóstoltam a jelenleg elérhető sort és meggyőzött. Íme a könnyedebb tételek:

Villányi Rosé 2017
50% Kékfrankos, 40% Pinot noir és 10% Syrah alkotja. Illatában eper, málna, piros ribizli fedezhető fel, nem túlzó intenzitással. A klasszikus gyümölcsök mellett likőrös, krétás jegyek is megjelennek. Megkóstolva lendületes, gyümölcshangsúlyos bor, a légiesnél egy fokkal fajsúlyosabb kivitelben. Némi fanyarság érezhető a lecsengésben, kár érte. 5,5 pont (1690 Ft)

Villányi Sauvignon blanc & Chardonnay 2017
Korábban elképzelhetetlen volt, de ma már egyre többen házasítják a két teljesen eltérő karakterű francia fajtát.
Közepesen intenzív illatában megmutatkozik a sauvignon tipikus zöldes, fanyar gyümölcsös stílusa és a chardonnay almás karaktere valamint némi élesztősség.
Laza szerkezet, sok fehér húsú gyümölcs, szép savak és hosszan tartó lecsengés. Tartalmas, mégsem nehézkes, sőt, nagyon könnyű inni. 6 pont (1490 Ft)

Villányi Chardonnay 2015
Hat hónapot töltött hordóban. Fokozatosan nyíló illatában a fehér húsú gyümölcsök és citrusok képezte gyümölcsvonal mellett elegáns mogyorós, vaníliás jegyekkel jelenik meg a hordó.
A korty szerkezete elég tömör ahhoz, hogy komolyan vegyük, de pont annyit lazítanak rajta a szép savak, hogy kifejezetten jó legyen inni. Ízben egy fokkal határozottabb a hordó karaktere, de ez nem megy a gyümölcsök rovására. Egyensúlyos, elegáns, szép bor. 6,5 pont (1990 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr8813651360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása