Pepper Tree duett

2018. március 28.

20180318_160456.jpg

A Pepper Tree Borászat Hunter Valley pincéjében volt szerencsém járni és egy borukról már posztoltam is. Annak a Shiraz-Viogner, The Pebbles 2010-es bornak a 2016-es évjáratát kóstoltam, amelynek a címkéje azóta kis ráncfelvarráson esett át. Hab a tortán a The Gravel nevű hasonló házasítás volt. Wrattonbully hűvösnek számító borvidékén 90 hektárt művelnek, amelyből 16 hektár shiraz és 2 hektár a viognier. Klasszikus „terra rossa” talaj, agyagos, vályogos bemosódásokkal, mészkő altalajon.

The Pebbles, Shiraz-Viognier, Limited release 2016 Wrattonbully
Ahogy azt korábban írtam, régi rhône-völgyi tradíció, hogy a karakteres syrah szőlőfajta borát pár százalék fehér borral, viognier szőlő borával teszik selymesebbé, kedvesebbé. Ennél a bornál ezt a tradíciót viszik tovább a Wrattonbully hűvösebb régiójában.
Intenzív sok gyümölcs (cseresznye, szeder, fekete ribizli, hecsedli) dől ki a pohárból, amely mellett határozott hordós fűszerek is megjelennek (fahéj, kakaó). Gazdag, tömör bor, selymes textúrával és érett tanninnal. Az alkohol jól belesimul a testbe. A kortyban még visszafogottabb fahatással találkozunk. Hosszú lecsengésű, szép bor. 7 pont (7600 Ft-nak megfelelő AUD)

 

The Gravel 2014, Shiraz-Viognier Single vineyard, Wrattonbully
A Gravel dűlő termése, amely a nevéhez illően kavicsos, vörös talajjal rendelkezik.
Intenzív és parfümös illatában mentol, eukaliptusz, cseresznye, fekete ribizli, málna, cappuccino, fahéj, fekete bors szédületes kavalkádja figyelhető meg.
Közepes testű, elegáns, mégis sokrétű, részletes és gazdag bor. Semmit sem hangsúlyoztak túl benne.
Sokáig a szájban marad az utóíze. 8 pont (11000 Ft-nak megfelelő AUD)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr513783524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása