Bodega Catena Zapata, Malbec 2016

2019. május 09.

20190417_154914.jpg

Mendozában, Argentína legfontosabb borrégiójában található a pincészet, amelyet egy olasz bevándorló, Nicola Catena alapított 1902-ben. Az azóta ikonikussá és világ szinten ismertté vált pincészet továbbra is családi tulajdonban van. Ezt a malbecet Laura Catena, a család negyedik generációja és Alejandro Vigil főborász készítette

A malbec francia eredetű fajta, amely Bordeauxban kikopott a rendszerből, Dél-Franciaországban még tartja magát, de igazán új hazára Argentínában, Mendozában lelt. A Catena Zapata többféle malbecet készít, különböző termőhelyekről és iskolázásban.

Ez a birtok malbec három, magasan fekvő termőhelynek a házasítása:

• Lunlunta (920m tengerszint feletti magasság): hordalékos eredetű löszös agyagtalaj, sziklás altalajon.  

• El Cepillo, Eugenio Bustos (1,090 m): hordalékos eredetű homokos agyagtalaj, magas mésztartalommal. 

• Gualtallary (1,450 m) hordalékos eredetű kavicsos, mészköves talaj.

Öt napos hidegáztatás után spontán erjedt 16 napon át, majd 14 hónapig hordóban pihent.
Mély színű bor, amelynek illatában málna, szamóca, lédús erdei gyümölcsök fekete bors és édes hordófűszerek ismerhetők fel. Fantasztikusan intenzív, egyensúlyos és harmonikus a korty. Telt, gazdag és a komplexitását is megfelelőnek tartom. Tüzes, de mégsem túlzó alkohol, bársonyos tannin és élettel teli savak. Málna, érett cseresznye, szilva, fekete ribizli, szeder, kakaóbab, étcsoki és fahéj. Nagyon hosszú lecsengés. 8,5 pont (7990 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr7214816218

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása