St. Andrea Pincészet, Mária, Egri Cuvée, Grand Superior 2017

2019. november 01.

20191101_164746.jpg

Az ikonikus egri Nagy-Eged-Hegy-dűlő továbbra is ontja magából a kiemelkedő borokat. A St. Andrea Pince, a Kovács Nimród Borászat és a Gróf Buttler Borászat egész sor remek bort készített erről a grand cru szintű területről. Legutóbb a 2017-es Mária került a poharamba.

A Nagy-Eged-Hegyen lévő Mária szobor talpához közeli résztől szüretelt chardonnay (60%) és furmint (40%) házasítása. Fahordóban erjedt, majd pihent 16 hónapot. Összesen 3688 palack készült.

A közepesnél intenzívebb illatában egyensúlyt mutatnak a friss gyümölcsök (őszibarack, birs, érett alma, vilmoskörte, ananász, mangó, grapefruit) és a hordó nem túlzó aromái (vanília, fehéj, tejcsoki, pirított magvak, vajas pirítós). Megkóstolva telt idomú, olajos textúrájú, krémes érintésű bort kapunk. A testet és a kicsit emelkedett alkoholt jól egyensúlyozza a remek összetételű sav és a finom ásványosság. A korty intenzitására és a lecsengésre sem lehet panasz. 8 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr2915278138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása