Presztízs rosé - presztízs ár

2020. május 15.

img_20200506_154022.jpg

Dúzsi Tamás Pincéje, Cabernet franc, Super Premium rosé 2017
Mindenki tudja, hogy évtizedek óta ő a magyar rosékirály és azt is sokan tudják, hogy egyik legfontosabb feladatának tekinti a rosé borok presztízsének emelését. Október végén szüre-telték. Némi esőzés következtében megjelent a botritisz, majd a jó idő hatására ezek a sze-mek beszáradtak, tehát aszúsodtak. Az alapanyagba így aszúsodott szemek is kerültek. 300 literes, új, medium pörkölésű hordóban érlelődött nagyobb részt 6 hónapig, és egy kisebb része 9 hónapig.

Az ital telt hagyma héj színe már jelzi, hogy nem a hazánkban megszokott roséval van dol-gunk. Illatában érezhetjük az alkoholtúlsúlyt, de mellette aszalt szamóca, aszalt füge, pirított magvak, liofilizalt málna, sárga virágok, akácméz, őszibarack, szalma, pici gyömbér, némi erdei gomba, túlérett sárga alma jegyeket szép élményt adnak.
A korty, roséhoz képest váratlanul telt, de az illat alapján várjuk ezt a koncentrációt. Tüzes, szinte olajos érintésű, gazdag, hömpölygő, áradó. Savaira sem lehet panasz, jól támasztja a bort. Sok édes fűszer (szerecsendió, csillag ánizs, fahéj) mellet gyümölcsökben is gazdag (liofilizalt málna, szárított narancs héj, aszalt szamóca és füge), de méz és némi erdei gomba is érezhető.
Egészen komoly bor, amelynek a hosszú lecsengésében felerősödik az alkoholérzet. Csak haladóknak! Én nagyon szerettem azt a koncentrációt és ízvilágot. 8 pont (24990 Ft)

Érdekes lesz megfigyelni a piac reakcióját erre a minőségre, illetve erre az árszintre.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr1615696222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása