Nem csak kódfejtőknek!

2020. december 06.

clipboard01_3.jpg

Kiss Gábor villányi borász választékának csúcsán található a Code, Enigma és Signal, amelyek rejtélyes (szó szerint) nevek alatt a bordeaux-i fajták bújnak meg. Legutóbb a két a Cabernet került a poharamba. Íme:

 

Code, Villányi franc 2017

A Hajdús-dűlőből szüretelt cabernet franc, annak is egy francia klónja. Másfél évet érlelődött 500 literes új francia hordóban.
Mély, bíbor színű bor. Közepesnél intenzívebb illatában kezdetben a hordó finom fűszerei jelennek meg, mint toast, étcsoki, szegfűszeg, mentol, fekete bors, vanília, fekete cseresznye, sok erdei gyümölcs, némi bőr.
Tartalmas, mély, rétegzett bor, sok friss gyümölccsel, amelyet szépen repít a vagány savkészlet. Tanninja fiatal, de jó minőségű, apró szemcséjű. Tökéletesen integralódott alkohol. Szájkitöltő, komoly bor. Nagy érelési potenciál. 7,5 pont (6950 Ft)

Signal, Cabernet Sauvignon 2017
A Bocor dűlőből, francia klónról szüretelték. 20 hónapot érlelődött 500 literes új francia hordóban. Mély, bíbor színű bor. A fajta új-világi arcát érezzük illatban: lédús erdei gyümölcsök, cassis likőr, kék virágcsokor. A franchoz képest kevesebb hordóérzet, de kakaópor, vanília, kávébab, száraz avar jellemzi.
Egészen kerek, kidolgozott korty, minőségi tanninnal, de kevésbé friss savakkal. Fejlettebbnek tűnik mint a franc. Idővel az illatban veszít a gyümölcsökből, és erősödik a dohányos, földes jegy. Szövete és lecsengése kiváló. 7 pont (6950 Ft)

 

Köszönöm a fotókat Erdélyi Rudolfnak!

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr6716302442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása