Stier Kékfrankosok Villányból

2020. július 25.

A Riczu-Stier Pincészet Stier ága 2015 óta él külön életet Villányban. Az évente készített 70000 palack 35%-a vörösbor, a többi fehér és rosé.A pince három kékfrankost küldött a kis kóstoló csapatunknak a karantén alatt. Gyorsan meg is bontottuk őket, íme a vélemény:

{ tovább » }

Téli sörök a Horizonttól

Hónapokkal ezelőtt beszereztem egy téli sör kollekciót a Horizonttól, de elmaradt a kóstolása. Megérkezett a jó idő és nem győztem várni egy esősebb periódust, amikor jól estek ezek a magas alkoholú különlegességek. Íme a Horizont sörsor:

{ tovább » }

Gellavilla, Balatonszőlősi Merlot-Kékfrankos 2016

Tálos Attila 1998 februárjában vette meg a balatonszőlősi birtokot, amelyről organikus alapanyagot szüretelve készülnek a borok, minimális eszközparkkal, hagyományosan elkészítve. Hat hektárról olaszrizling, merlot, kékfrankos, pinot noir, tramini szőlőt szüretelnek.

{ tovább » }

A Sziegl Pince vörösborai

Ahogy itt már ígértem, jöjjenek Sziegl Balázs vörösborai. Bábel, vörös cuvée 2019A házasítás két harmada kékfrankos, harmada kadarka.Világos piros, inkább siller színű bor. Meggy, éretlen cseresznye, piros ribizli, némi fűszeresség fedezhető fel az illatban. Megkóstolva könnyedség, gyümölcsösség,…

{ tovább » }
süti beállítások módosítása