Újabb jó magyar bor a gúnyhatáron túlról: Bott Frigyes Rizling 2012

2014. október 05.

IMG_1108.JPG

Bott Frici a muzslai hegyen művel 9 hektár szőlőt olyan sikerrel, hogy az egyik legismertebb felvidéki borásszá vált. Magyarország legjelentősebb borkereskedő cége forgalmazza a borait hosszú évek óta.

A 2012-es rajnai rizling világos sárga színvilágú bor, amely vastagon tapad a pohár falára. Illatában megjelennek a fehér virágok és sok csonthéjas gyümölcs, de mindezek nagy harcot vívnak a pörkölt hordó adta aromákkal, valamint az ún. petrolos jegyekkel, amelyek olykor el is fedik a gyümölcsöket. Mivel elegáns hordófűszerekről beszélünk (mogyoró, grillázs, vanília, enyhe mentolosság), ez igazán izgalmas játék.
Határozott, igen élénk savak vezetik a kortyot, komoly test és pici édes érzet is megjelenik. Tüzes alkoholérzet és intenzív ásványosság jellemzi. Lecsengésében kevés kesernyésség.
Összességében egy tömény, koncentrált bor, de az elegancia hiányzik belőle. 6 pont

 

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr256760321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása