Tanulságos gondolatot Beőthy Jánostól

2015. augusztus 30.

Egy Kiváló beszélgetésre beszámolóra bukkantam. János borát és gondolatait is nagyon kedvelem, ezért mindenkit bíztatok az olvasására itt.

dsc02981_1.JPG

"Felérve a Csobánc-hegyre, ahol már Janosh várt, a természet szépségeit megpillantva megérti az ember, hogy az egyetlen út a nyugalomra és a szeretetre, a gyökerekhez való visszatérés. Janosh, a Csobánci Bormanufaktúra borászának kényszerből kellett elhagynia Magyarországot. Mint olvasható a márciusi Vince Magazin számában, a Beöthy rész háborús jóvátételben veszett el, az anyai részére pedig az előző rendszer tette rá a kezét. Élt Spanyolországban, Szaúd- Arabiában, borászati tanulmányokat folytatott Franciaországban, de a boldogságot mégis Németországban találta meg, ahol néhány év alatt a tizennyolc hektáros mezőgazdaságát, ahol csirkéket, disznókat, libákat, kacsákat és marhát tartott, százhektárosra növelte meg. Bioland hústermelő üzeme, az első elismert biohúst termelő üzem lett Németországban. A külföldi csúcsgasztronómiának szállította az alapanyagokat, Magyarországra pedig a Gundelbe a kacsát és a szarvasgombát. Idővel mindent felszámolt és visszatért Magyarországra, és próbálja újból megtalálni a boldogságát. Janosh-t, és a gazdag életútját bemutatni röviden képtelenség és nem is ez a célom, cserébe egy szösszenet erejéig megpróbálom visszaadni azt a közel két óra beszélgetést gasztronómiáról, borokról és gondolkodásról, amit a birtokán jó borok társaságában folytattam vele."...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr757745736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása