Losonci rizlingek

2016. július 19.

20160710_124320.jpg

Losonci Bálint számára, saját elmondása és a kóstolási tapasztalatok szerint is, kiemelkedően fontos a rizling. Két, egészen különböző rizling került a poharunkba a gyöngyöstarjáni ültetvényről.

Rajnai rizling 2014
Az ültetvény második termése, amelyből  4500 palack készült, 1 kg/tőke terheléssel. Természetesen tartályban erjedt a teljes tétel.
Izgalmas és nagyon tiszta illatában fehér virágok, alma, birsalma, körte, tűzköves ásványok jelennek meg.
Pontos és precíz a szájban. Feszes, tömör, mégsem nehézkes. Nagyon egyben van a bor, izgalmas, vibráló, komoly anyag. 7 pont

Rajnai rizling 2013
Az első éves termés, összesen 20 palack áll rendelkezésre. Botritiszes szőlőt szüreteltek ebben az évben. 130 g/l maradékcukrot tartalmaz, amelyet 13 g/l sav tart kordában.
Lappangó energia illata bukkan ki a pohárból. Elegáns, intenzív és vibráló. Körte, sárgaalma, őszibarack, fekete bors, propolisz, virágpor, herbák.
Tűzijáték a szájban: feszes savak, diszkrét alkohol, sok ásvány. Részletes bor, tele energiával, meggyőző egyensúllyal. A gyümölcsök és a gyógynövények pazar módon gazdagítják a képet. Nagy anyag! Óriási bor. 8,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr118896900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása