Az osztrákok is megirgyelhetnék

2017. szeptember 24.

20170913_103457_1.jpg

A Philipp Oser által, Tolnay Klári badacsonyi birtokán létrehozott borászat egyik érlelt boráról már írtam, most egy friss anyag került a poharamba. Az osztrák eredetű fajta úgy tűnik a Csobáncon is jól működik. A pince zöld veltelini sorozatának a belépő bora, 20 éves tőkék termése, amelynek öt hónapos finom seprős felkeverésben volt része.

Villa Tolnay, Grüner veltliner, Tavasz 2016
Kristálytiszta, neutrális illat, amely citrusokról, egresről, körtéről és ásványokról szól. Feszes szerkezet, határozott savak, szépen integrálódott alkohol. Markáns, férfias bor. Citrusok, sok zöld alma, kivi és sós lecsengés. Most, fiatalon a gyümölcsökkel hódít, de érleltebben is szívesen kóstolnám, amikor a terroir jobban előtérbe kerül. 6 pont 1790 Ft

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr1712827870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása