Barolo! Egy piemonti sztár...

2014. október 02.

20140912_160601_1.jpg

Piemont szíve, az észak-olasz Barolo régió 1700 hektárja kimagasló minőségű, elismertségű, ikonikus borokat a borkedvelőknek. A Ceretto Barolo La Morra település mellől származik, ahol meszes márga az uralkodó talajtípus, amely parfümösséget és eleganciát kölcsönöz a bornak.

A pohár falára vastagon feltapad a világos vörös árnyalatú bor. Elegáns illatában érett jegyeket mutat, aszalt gyümölcsök, friss málna, eper, cseresznye valamint sok fűszer. A szájban harmonikus, egyensúlyos korty. Intenzív savak, érett tanninok, közepesnél vastagabb test jellemzi. A korábban említett sok gyümölcsöt sonkás, füstös, pörkölt fás ízek egészítik ki. Kiváló textúra. Utóízében kissé szárító. Komoly bor. 8,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr826752511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása