Billecart-Salmon, Champagne, brut, sous bois,

2014. december 30.

img_1778.JPGAz 1818-ban alapított Champagne ház különleges tétele került a poharamba karácsonykor. Világos aranyszínt és visszafogott habzást mutat. Rendkívül finom gyöngyözés.

Beleszagolva az élesztős, autolízis jegyek keverednek a hordós érlelés pörkölt magvas, grillázsos, édes fűszeres illatvilágával. Száraz kenyérhéj, mogyoró, dió vezeti az orrot, míg meg nem jelenik a háttérben az aszalt sárgabarack és vadkörte.
A korty rendkívül egyensúlyos és krémes. Finom és apró gyöngyök közvetítik az illatban már megismert aromák nagy részét. Közepes alkoholtartalom, közepes test és élénk, de nem túlzó savak alkotják a vázat. A keksz, kétszersült, és az élesztő a palackos erjesztés eredménye. A vanília, szerecsendió, mogyoró, kesudió a hordónak köszönhetőek. Hosszú utóíz jellemzi. Arányos Champagne, amely a hordós érlelés miatt kuriózumnak számít. Picivel több test még
komolyabbá tenné, de nem válna nehézkessé. 9 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr47021751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása