A bolgárok már a spájzban vannak...

2015. január 03.

img_1699.JPG

Damianitza, Harsovo, Melnik 2008
A melnik egy ritka bolgár kékszőlő, amely elsősorban a Melnik városa körül, Harsovo  borvidéken található meg, a görög határ közelében. Erőteljes, tartalmas  bort tud adni, érett tanninnal. A Damianitza az egyik legnagyobb bolgár borászat, melyet 1940-ben alapítottak, 2 millió palackos éves termelésre képes.

A pohárban rubin színben csillan, némi narancsos széllel, ami mutatja, hogy nem nyeretlen kétéves. Illatában a gyümölcsök meglehetősen intenzívek. Sok fanyar piros bogyós gyümölcs valamint málna, eper érezhető és megjelenik a palackérés illata is. A gyümölcsöket szerecsendió, fa, füst, sonka egészíti ki. Szerencsére nem domináns ezen fából eredő illatvilág. A korty arányos bort mutat, közepes testtel, alacsony alkohollal, érett és szemcsés tanninokkal, szép savakkal. Az íz vezető jegyei: a szilva, aszalt eper, sonka, füst.  Kissé rövid az utóíz. Összességében könnyen iható, jó bor, de némi csiszolás még ráfér. 6,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr227035845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása