Vincze Béla, Arcanum Syrah 2008

2015. január 29.

img_1938.JPG

Régóta szemeztem a gyűjteményem ezen darabjával, és nem régiben egy jeles alkalomra kinyitottuk. Nem csalódtunk. A pincészet első, forgalomba került Syrah bora, amely az első bio bor is egyben, a 2004-ben telepített Mészhegyről. A területet 2008-tól pedig bio-dinamikus művelésmóddal kezelik.

Gránátvörös színű bor, kissé már narancsba hajló széllel. Illata nagyon sokrétű, komplex. Aszalt szilva, fekete ribizli, fekete szeder, fekete cseresznye jelentik a gyümölcsöt, amit kiválóan egészít ki a csoki, kávé, vanília, cédrus, menta és kevés gyógynövény. Levegőztetés után megjelenik a fekete bors, valamint némi bőrösség és nedves föld. Még tovább szellőztetve a mentolos karakter erősödik fel.
Határozott, de lekerekedett savak, kissé szárító tannin jellemzi. Közepes alkoholérzet és közepesnél kissé nagyobb test. Az aromák kombinációja kifejezetten élvezetes képet mutat: összeértek az ízek, amiket a hordó aromái vezetnek, mint a menta, cédrus, csoki, kávé, vanília, de a háttérben jelen van az aszalt szilva és a fekete erdei bogyósok. Később megjelenik a málna és az eper. A lecsengése hosszú. Jó bor, amely most van a csúcsán. 8 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr107120971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása