Egy tokaji a hazai pezsgőláz forgatagában

2015. február 15.

img_2004.JPG

Degenfeld Pezsgő, 2011, Furmint, extra brut

A neves tokaji pince is beállta azon borászatok sorába, akik buborékos jövőképet látnak kirajzolódni. A klasszikus eljárással, palackos erjesztéssel készült pezsgő csak furmintot tartalmaz.

A pohárba töltve intenzíven felhabzik. Illatában fehér virágok, zöldalma, őszibarack és némi kekszes jegy érezhető. A szájban is intenzív a habzás. Jó sav-cukor arány. Számomra a cukor érzet több, mint amit az extra brut kategória jelent. Jól elkészített pezsgő, különösebb izgalmak nélkül. 6,5 p

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr807176617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása