St. Andrea bikavérek - a burgundiát idéző elegancia

2015. március 20.

footer-wines.png

Természetesen a bikavérek sem maradhattak ki a kóstoló sorból. A bikavér, mint bormárka és az egész borvidék arculatát nagyban meghatározó termék, továbbra sincs a helyén, továbbra sem egységes filozófiával készítik az egri borászok.

A St. Andrea pincészet, mint minden bora esetében az eleganciára, a burgundias fineszre, kifinomultságra törekszik. Íme a bika felvonulás:

Áldás, Egri Bikavér 2012
Friss, élénk, piros és fekete gyümölcsök jelennek meg illatban, amit szegfűszeg és fahéj egészít ki. Kerek és könnyed hangvételű, vibráló savakkal. Érett, de kissé tapadós tanninszerkezet, magas alkohol. Sok ásvány érezhető, ami a nem túl hosszú lecsengést is meghatározza. Fiatal bor, amit nagyon jó inni. Nem túl komplex, de a sok fűszer és a gyümölcs kedvessé teszi. 6,5 pont

Hangács dűlő Egri Bikavér superior 2011
A demjéni Hangács dűlő adja a kékfrankost, pinot noirt és a bordói hármast. Gránátvörös szín és komoly feltapadás a pohárra. Izgalmas, érett, sokrétű vörösbor illatát kávé, animalitás, vanília és sok erdei gyümölcs határozza meg. A korty testes, buja, komplex. Csoki, kávé, föld és avar jelenik meg a gyümölcsök mellett. Hosszú, tartalmas, tömör, hömpölygő bor. 8,5 pont

Merengő Egri Bikavér superior 2011
Kékfrankos (50%), cabernet franc, merlot, syrah, pinot noir alkotja.
4 évesen is nagyon fiatal bor. Illatában cseresznye, áfonya, piros ribizli és kellemes hordófűszerek. Feszes, élénk savak, vibráló korty. A tannin még élénk, de érett. Markáns karakterű bikavér, határozott alkohollal és a közepesnél nagyobb testtel. Úton a csúcs felé. Megelőlegezett 7 pont

Merengő Egri Bikavér superior 2009
Cabernet franc, merlot, kékfrankos, cabernet sauvignon, syrah házasítása.
Koncentrált, érett, komplex vörösborillat. Füst, sonka, fa mutatja a hordót, ami mögül egyre intenzívebben előbújik a fekete ribizli és az aszalt szilva. A korty selymes, buja, tömör és mély. A tercier aromák határozottan viszik a bort, mint a bőrösség, gomba, avar. Mellettük kapaszkodik a fekete cseresznye, aszalt szilva, cassis. Hosszú bor, kiváló arányokkal. 8,5 pont

A fotót innen vettem.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr127274017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása