A Maxime Trijol konyakház 1859 óta termel szőlőt és készít cognacot. A ma már 60 hektáros birtok (és felvásárolt szőlő) alapanyagát 22 rézüstben párolja le, ezzel a régió egyik legnagyobb lepárlója.
A párlat egy részét nagy konyakházaknak értékesítik, a másik részét a saját márkanevük alatt hozzák forgalomba.
Cognac, Elégance, Grande Champagne
Nagyon fiatalos virágillat, amely elegáns hordós fűszerekkel egészül ki. A korty selymes, de a határozott alkohol integrálódásának még idő kell. Kerek, gazdag, intenzív és fűszeres.
Cognac, VSOP, Grande Champagne
20 éves átlag életkorú tételek házasítása. Illatát a kellemes hordófűszerek határozzák meg, mint a vanília, fehér bors, szegfűszeg, valamint aszalt gyümölcsök, őszibarack és tölgy. Kiváló szerkezetű, gazdag, erőteljes anyag. Tömény, koncentrált, inkább férfias, mint bájos.
Cognac, XO, Grande Champagne
Az átlagéletkor ebben a buliban 30 év. Az már nem rossz… Tömény illatában medvecukor, vanília, cédrus, grillázs és aszalt gyümölcsök. A korty selymes, krémes, kerek és gazdag. Erőteljes és mély aromákat mutat, amelyben a hordófűszerek, aszalt gyümölcsök és az érleltség, a rancio jelenik meg. Nagyon szép cognac.
Cognac, Reserve, Grande Champagne
Nagyon összetett illatában a mentol, virágok, mazsola, vanília, füst, gyógynövények jelennek meg. Tömény, gazdag és koncentrált ízében a szivar, mentol, füst, vanília és édes fűszerek fedezhetők fel. Nagyon tartalmas és végtelen utóíz.
Cognac, Extra, Grande Champagne
Átlagban 40-80 éves tételek házasítása. Döbbenetesen friss illatában a citrusok, trópusi gyümölcsök, narancshéj és virágkosár jelenik meg. Ízében a medvecukor, szantál, cédrus és aszalt gyümölcsök fedezhető fel. Selymes, koncentrált, fiatalosan komplex. Elegáns és egyensúlyos tétel.
Cognac, Ancastral, Rare
Rendkívül tömény, koncentrált illatában a nagyoon szép hordóaromák és az aszalt gyümölcsök keverednek a rancio, érlelési aromával. Selymes, érett, komplex, húsos, elegáns és gazdag cognac. Rendkívül elegáns kombinációja a friss és az érlelt aromáknak. Nagyon hosszú és emlékezetes tétel.