„Haute Couture for Cognac”

2015. május 22.

pic_11.jpg

Hardy Cognac
Anthony Hardy borkereskedőként kezdte a pályafutását, aki megunva angliai életét, 1863-ban megalapította cognac házát. A sikerek hamar megérkeztek: holland, orosz, majd észak-európai piacokra is szállítani kezdett a ház. Ma Bénédicte Hardy vezeti a céget, aki az ötödik generációt képviseli.
A ház rendkívül büszke a „Haute Couture for Cognac” jelzőre, amely elsősorban a rendkívül művészi és különleges palackokat jelöli, amelyeket 1981-től fejlesztenek a Daum kristálygyártó céggel.

img_2521.JPG
XO, Rare
Átlagosan 20 éves tételeket tartalmaz. Petite és Grand Champagne alkörzetből is található benne anyag.  Édes hordófűszerek, réti virágok és aszalt gyümölcsök jellemzik. A korty nagyon sima, gurul a szájban. Ízben megjelennek a földes, ásványos, szivaros jegyek is a mandula, datolya és a fehér csoki mellett. Hosszú és gazdag.

 

img_2523.JPG
Noces d’Or, Grande Champagne
Minimum 50 éves tételek alkotják. Rendkívül fiatalos illatában friss virágok, és gyümölcsök sora, amit a finom édes hordófűszerek egészítenek ki. Krémes, bársonyos textúra vaníliával, mazsolával, mogyoróval és pörkölt fával. Nagyon hosszú lecsengés.

 

img_2525.JPG
Noces de Diamant, Grande Champagne
A Grande Champagne területéről származó, minimum 60 éves cognacok házasítása. Illatában fehér csoki, karamell, kávé, mazsola, vanília, aszalt mandarin, papaya. Rendkívül komplex ízeket mutat: kávé, mandarin, szivar, mazsola, grillázs, vanília. Szépen integrálódott alkohol, száraz érzet. Csodálatos összkép.

 

A cég logót a weboldalukról kölcsönöztem.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr277481344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása