Vulcanus - szeretem

2015. szeptember 16.

20150912_133125.jpg

Szatmári Pince, Badacsonyi Vulcanus válogatás 2006


A Szatmári Pince és a vulcanus hivatalos élete egyszerre kezdődött, lévén hogy 2003 alapították a pincét és akkor kapott hivatalos elismerést a fajta is. Jelenleg 4 hektárról szüretelnek, de rendelkezésre áll további 5 hektár, telepítésre váró terület Szigliget déli lejtőin. Talán a legismertebb vulcanus termelők. Felismerték, hogy a szürkebarát és a budai zöld kiválóan őrzi a savakat, szépen kifejezi a termőhelyet, zamat gazdag, jól felveszi a hordót és mégis gyümölcsös tud lenni.
Emellett jó cukorgyűjtő, akár késői szüret-jellegű bor is készülhet belőle.


A pult alatti, a pince mélyén talált bor, nagy élményt nyújt. Illatában - megfelelő levegőztetés után - méz, hárs virág, birsalma sajt, virágpor jelenik meg. Az illatban nyoma sincs az oxidációnak, csak a nemes palack bukének. Ízében kissé változik a helyzet. A gazdag illat után hirtelen vékonynak, picit üresnek tűnik. A savak még mindig szépek, és megfelelő a hossz is. Ízében ásványosság, pörkölt magvak, méz, lime és fehér gyümölcsök fedezhetőek fel. Jó volt kóstolni. 6,5 pont

20150912_133134.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr957792696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása