Csokilikőr bor formában

2015. szeptember 18.

20150913_135040.jpg

Vigneti Del Salento, Primitivo di Munduria DOC 2011 Vigne Vecchie

Pugliából, azon belül is Salentoból származik ez a bor, amely a primitivo szőlőfajta fő lelőhelye. Egy hatalmas, 13 millió palackos éves kapacitású holding (Farnese Group) egyik tagja a Vigneti Del Salento pincészet Pugliában.
A túlérett szőlőt feldolgozás után 12 napon keresztül erjesztették acéltartályban, majd a fejtés után egy évig francia és amerikai hordóban fejlődött tovább.

Szinte fekete színű bor, rendkívül intenzív illattal, amelyben sok édes fűszer, csoki, kávé, karamell, bonbon meggy, puncs, fekete cseresznye tobzódik. A korty édes érzetű, köszönhetően a magas alkoholnak, nagy testnek, visszafogott savaknak és az édes hordófűszereknek. Likőrös, kávés, étcsokis, cseresznyés, fekete ribizlis ízvilág. Tömény, koncentrált bor, nagyon hosszú lecsengéssel. Igazi „parkeri” bor. 7 pont

20150913_135048.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr257798434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása