Organikus pinot noir klasszikus Burgundiából

2015. szeptember 22.

aloxe.jpg

Sylvain Loichet, Aloxe-Corton 1er cru, Les Valoziéres, 2009

Sylvain Loichet a nagyszüleitől örökölt 3,5 hektáron gazdálkodik, (organikusan műveli a szőlőt), valamint borkereskedő céget alapított a Côte-de-Nuits és a Côte-de-Beaune borok forgalmazására.

A Côte-de-Beaune északi részén található Aloxe-Corton városkája, amelynek egyik legelismertebb premier cru dűlőja a Les Valoziéres. A dűlő meszes altalaja felett agyagos, tápanyagban szegény talajréteg alakult ki, amely arra kényszeríti a szőlőt, hogy jelentős mélységekben keresse a gyökérzetével a vizet, tápanyagot.


Izgalmas és összetett illatvilág: cserzett bőr, sült hús, őszi erdő illatai gombával, földdel, szeder, aszalt szilva. Selymes, szinte krémes textúra, gazdag íz világ, összetett aromakészlet jellemzi. Bőr, gomba, mineralitás, fekete cseresznye, hecsedli, föld, pici vanília, pici étcsoki mind fellelhetőek. Egyensúlyos, elegáns, de kissé perverz bor, a pinot kedvelőknek! Én nagyon élveztem a kóstolás minden pillanatát. 8 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr877807792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása