Tenuta Santavenere, Vino Nobile di Montepulcano

2015. szeptember 26.

20150913_134524.jpg

Triacca Vini, Tenuta Santavenere, Vino Nobile di Montepulcano DOCG 2012

1897-ben Svájcban létrehoztak egy vállalkozást, amely olasz borokat forgalmazott. Kinőtték magukat: mára négy saját birtokkal rendelkeznek Olaszországban. Számunkra a montepulcanoi birtok az izgalmas, amely 1990-ben került céghez, amikor 6 hektár szőlővel rendelkezett, de intenzív telepítés hatására ma már 36 hektárról szüretelnek.

Montepulcano, Toszkána legdélibb, legmelegebb pontján található és természetesen a sangiovese fajta egyik verzióját termesztik. A 2012-es évjárat 90%-ban sangiovese, 5-5% merlot és colorino.

Összetett, gazdag illat: erdei fekete bogyósok, föld, ásvány, áfonya, szamóca, fekete bors. Közepes test, határozott savak és kissé tapadós, még fiatal tanninok jellemzik. Íz világát a vargánya, föld, dohány, füst, aszalt szilva határozza meg. Férfias, markáns bor, amely a fejlődése elején jár. Közepesnél hosszabb lecsengésű. A fiatal tannin von le az értékéből. 6,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr327807784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása