Champagne Jacquesson, Cuvée 737. Extra brut.

2015. október 09.

20150920_184145.jpg

A Jacquesson Champagne-ház két fontos alrégióban rendelkezik grand cru és premier cru területekkel, úgy, mint a Grande Vallée de la Marne és a Côte des Blancs. Ezek a saját területek 80%-ban elégítik ki az éves szőlőigényt. Azon kevés termelők közé tartozik, akik hordóban érlelik az alapbort.

A 737-es cuvée 2009-ből származik, amely hűvös és száraz évjárat volt, olyan savakkal, amik hosszú eltarthatóságot predesztinálnak, de a szőlő is megfelelően érett volt. Az alapbor hordóban készült, rendszeres finomseprő felkavarással. A cuvée 30%-ban reserve bort tartalmaz a 2008-as, nagyszerű évjáratból. Az végső összeállítás 43%-ban chardonnay, 27%-ban pinot noir, 30%-ban pinot meunier. Közel 240 ezer normál palackot, 9600 magnumot és 350 jareboam palackot töltöttek le szűretlenül.   

A pohárból izgalmas illatkompozíció árad: finom palackbuké, keksz, pici fa, pörkölt magvak, kétszersült. Mély is tartalmas illat. Gazdag, kerek és krémes állagú a korty, amely az izgalmas savak miatt nagyon vitális és lendületes. Közepes testű és lecsengésű Champagne. 8,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr837952094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.