Bründlmayer Pince a Kamptal-völgyéből

2015. december 09.

A Bründlmayer pince a Kamptal folyó völgyében, Langenloisban található. A hűvös szelektől erdők védik a köves, meredek teraszokat, ahol a meleg nappalok és a hűvös éjszakák segítenek a gyümölcsösséget megőrizni. Willi Bründlmayer a tulajdonos-borász nem használ növényvédő szereket.

20151120_152553.jpg


Grüner Veltliner Terrassen 2014 Kamptal DAC
A veltelini általában az alacsonyabb teraszokon helyezkedik el, ahol termékenyebb lösz keveredik a köves, minerális talajjal. Ez a lösz gyorsabban érlelődő borokat eredményez.
Illatában fehér virágok, citrusok, ananász, őszibarack és fehér bors fedezhető fel.
Tiszta, egyenes vonalú bor, határozott savakkal, visszafogott alkohollal. Könnyed korty, amely sok citrust, zöld almát, ásványokat vonultat fel. Fiatal, virgonc bor. 5,5 pont

Grüner veltliner, Alte reben 2013 Kamptal DAC
50 év körüli tőkék bora. Két-három éves 300 literes hordókban erjedt, majd az erjedeés után nagyhordókban érlelődött.
Illatában pörkölt magvak, pirítós, őszibarack, grapefruit és ásványok. A burgundi karakter a kortyban is folytatódik: élénk savak, de hozzá illó test és alkohol. Egyensúlyos bor sok kifinomult hordófűszerrel és fehér húsú gyümölcsökkel. Könnyen szerethető bor. 6 pont

Grüner veltliner Kaferberg 2013 Erste Lage, Kamptal DAC Reserve
A Kaferberg dűlő talaja a Chateau Petrus talajához hasonlóan egy tengeri üledékes talaj, amely 300 méterre kiemelkedett a tengerszinttől, majd az erózió homokos agyaggá formálta.
Csak jó évjáratokban készülő tétel. Az Alte rebenhez hasonlóan használt kishordóban erjedt, majd következett a nagy hordós pihentetés.
Illatában tűzköves mineralitás vegyül vaníliával, fehér borssal, citrusokkal és birsalmával. Lendületes savak, integrálódott alkohol, közepesnél komolyabb test. Hosszú lecsengésű, kerek bor. 6,5 pont

 

20151120_152609.jpg
Riesling Zöbinger Heiligenstein 2013 Erste Lage, Kamptal DAC
Egy 12 hektáros premier cru terület, amelyből 10,5 ha rizling, a többi Cabernet franc. A terület 270 millió éves Perm-kori homokkőre épül, amelyben vulkáni működés maradványait is tartalmazza. Teljes érésben szedik a szőlőt, amely tartályban erjed, majd részben nagy hordóban pihen finom seprőn.
Illatában fehér virágok, körte, őszibarack, tűzkő és némi élesztősség érződik.
Egyensúlyos bor, lendületes savakkal, kerek testtel, kiváló egyensúllyal és mélységgel. tartalmas és hosszú lecsengésű bor. Nagyon jó inni. 7 pont

Riesling Zöbinger Heiligenstein Alte Reben 2013 Erste Lage, Kamptal DAC Reserve
A Heiligenstein premier cru terület azon része, ahol 50 éves tőkék adják a gyümölcsöt. Itt már nincs szükség hozamkorlátozásra, a szőlő növény megteszi ezt maga.
Tömör, mély, sokrétű illat: toast, pörkölt magok, virágok, fehér gyümölcsök és ásványok. A kortyban folytatódik mindaz, amit az illat adott. Tömör szerkezetű anyag, kiváló arányokkal.
Csodás egyensúly, amihez kell a pici cukor a penge savak mellé. Hosszú finis. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr188152036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása