Egy kis éghető Skóciából

2015. december 20.

20151220_111137.jpg

Glenmorangie, Highland Queen Majesty, Highland Single Malt Whiskey, Classic
A Highland Queen márkát Roderick Macdonald hozta létre 1893-ban és a készítési „reecept” azóta sem változott. Néhány évvel később Roderick megvásárolta a Glenmorangie lepárlót, amivel bebiztosította az alapanyag ellátást a whiskeyhez. A legenda szerint 1591-ben Stuart Mária Skócia ezen részén lovagolt keresztül Edinburgh felé tartva. Ennek állít emléket a whiskey, amelynek címkéjén is a királynő látható. 1996-ban a lepárló felvette a Glenmorangie, majd a márka átkerült a Louis Vuitton Moët Hennessy konszernhez.

A pohárba került whiskey intenzív illatában mazsola, aszalt füge, aszalt szilva, vanília, szegfűszeg uralkodnak, de szárított réti virágok is kibontakoznak némi levegőztetés után. Ezeket a mandula, pirított dió egészíti ki.
Szájban nem nehézkes, de tömör. Az alkohol túl intenzíven uralja a korty élményt. Olajos, krémes textúra. A hordó fűszerek vezetik az aromákat: vanília, fehér bors, szegfűszeg, fahéj, dohány, fa, pörkölt magvak. Nem túl hosszú finis, amelyben édes aromák maradnak vissza. 6 pont.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr658186220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása