Lisicza Borház, Ében Cuvée 2011

2016. február 01.

20160201_080221.jpg

Lisicza Sándor családi pincészete 1998-ban jött létre a Pécsi Borvidéken. Ma már 14,5 hektárnyi szőlőt művelnek. Kiemelten fontos számukra a cirfandli fajta gondozása. Nemrég a vörös házasítsuk került a poharamba, amely klasszik bordói cuvée.

Lassan nyíló illat, amely idővel mutatja a mélységeit: medvecukor, mentol, aszalt paradicsom, fekete olíva, málna lekvár, szilva, fekete ribizli, fekete bors. Szájat kitöltő, de nem lomha bor, közepesnél nagyobb test, érett tanninok, érezhető, de nem túlzó alkohollal. Határozott savak tartják a bort. Ízében fekete cseresznye, vadmálna, szeder, mentol, kakaóbab, karamell jelenik meg. Közepesnél nem hosszabb a finis. Jól elkészített, de még mindig fiatal bor. 6 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr258343896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása