Grál Pince, Maestro, Cabernet Franc 2013

2016. február 16.

7515_1.jpg

Mucsi Zalánról és a Grál Pincéről már szóltam korábban. Ismét egy nagyon meggyőző borral találkoztam a pincétől. Keleti fekvésű dűlő, amely elősegíti, hogy ne égjenek el a savak. Csak színlevet erjeszt, amely során spontán megy le az erjesztés és almasav bomlás. 21 hónapot tölt a bor hordóban.

Gazda és elegáns vörösbor illata. Sok erdei gyümölcs (vadmálna, szeder, fekete ribizli), valamint édeskés hordófűszerek.
Vibrálóan izgalmas, szépen kidolgozott bor. Lendületes savak, amelyek kiváló egyensúlyban vannak az érett tanninokkal és a tömör testtel. Kiváló szerkezet. A hordó picit uralja az ízeket, de nagyon szerethetőek az aromái. Aszalt szamóca, málna, avar, pici gomba, bőr. Sokáig megmaradó élmény. Nagyon fiatal bor, amely már most jól iható, de 3-4 év múlva lesz a csúcsán. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr788394842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása