Delamotte Champagne, Blanc de Blancs 2007

2016. május 16.

20160513_135832_1.jpg

1760-ban hozták létre ezt a kis pezsgőházat Reimsben, ezzel az 5. legidősebb Champagne ház a körzetben. A ház elsősorban a Blanc de Blancs pezsgőről híres. Nem véletlen, hiszen a Côte des Blancs régióban, ahol grand cru minőségű szőlőt művelnek (Le Mesnil-sur-Oger, Avize és Oger), elsősorban chardonnay zöldellik.
A Delamotte testvére a Champagne Salon, mindketten a híres Laurent-Perrier csoporthoz tartoznak.

Ennek az évjáratos Champagnenak az illatában rengeteg fehér virág, jázmin, őszibarack, körte vezeti a gyümölcsöket. Ezt a friss vonalat egészíti ki a leheletnyi élesztős-kekszesség, valamint érezhető ásványosság. A légies könnyedség a szájban is folytatódik. A szép savak alapot adnak az aromacsokornak. A gyöngyözés elegáns, krémes és frissítő is egyben. Fanyar gyümölcsök, körte, vadkörte, birs, kétszersült, keksz és érintésnyi élesztősség köszönnek be, majd az édes gyümölcsök is megjelennek. Nagyon részletes és mély. Meggyőző egyensúly és kifogástalan utóíz. 8,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr928721914

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása