Rodenbach Brouwerij, foederbier, vörös ale

2016. május 17.

rodenbach_glasses.jpg

A Flanders red ale-t, azaz a vörös söröket a Rodenbach fejlesztette ki, száz évvel ezelőtt. Fontos a speciálisan pörkölt maláta, és a hosszan tartó tölgyfahordós érlelés. Gyümölcsös, könnyed, de nagyon összetett ízvilágú sör a végeredmény.

A Rodenbach család Németországből vándorolt Flandriába. A család számos ismert, híres taggal bírt. Pedro Rodenbach részt vett Napóleon Oroszországi inváziójában, Constantijn Rodenbach pedig a belga nemzeti himnusz megalkotója volt. A már említett Pedro 1836-ban létrehozta a mára világhírű főzdéjét. Leszármazottja, Eugène Rodenbach, kísérletezte ki a hordós érlelés receptjét.  
Egyes hordóik a kezdetek óta használatban vannak, vagyis több mint 150 évesek. 294 hordójuk ipari örökségi védelem alá tartozik.

Vastag tartós habbal bíró ital, nagyon egyedi illatvilággal: birs, vilmoskörte, vadkörte, grapefruit, lime, citrusok, gránát alma, egres, zöld alma. A gyümölcsök mellett pici élesztősség, főtt kukorica és aludttej is felfedezhető.
A korty még az íznél is karakteresebb. Fehérboros aromavilág, szőlő, zöld alma, grapefruit. Nagyon fanyar, szinte savanyú ízkarakter. Nagyon hosszú lecsengés. Én kedvelem a stílust, de nagyon megosztó. Számomra 7,5 pont


img_6585.jpg

A fotókat belga sörimádó oldalakról metszettem.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr108722734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása