A Flanders red ale-t, azaz a vörös söröket a Rodenbach fejlesztette ki, száz évvel ezelőtt. Fontos a speciálisan pörkölt maláta, és a hosszan tartó tölgyfahordós érlelés. Gyümölcsös, könnyed, de nagyon összetett ízvilágú sör a végeredmény.
A Rodenbach család Németországből vándorolt Flandriába. A család számos ismert, híres taggal bírt. Pedro Rodenbach részt vett Napóleon Oroszországi inváziójában, Constantijn Rodenbach pedig a belga nemzeti himnusz megalkotója volt. A már említett Pedro 1836-ban létrehozta a mára világhírű főzdéjét. Leszármazottja, Eugène Rodenbach, kísérletezte ki a hordós érlelés receptjét.
Egyes hordóik a kezdetek óta használatban vannak, vagyis több mint 150 évesek. 294 hordójuk ipari örökségi védelem alá tartozik.
Vastag tartós habbal bíró ital, nagyon egyedi illatvilággal: birs, vilmoskörte, vadkörte, grapefruit, lime, citrusok, gránát alma, egres, zöld alma. A gyümölcsök mellett pici élesztősség, főtt kukorica és aludttej is felfedezhető.
A korty még az íznél is karakteresebb. Fehérboros aromavilág, szőlő, zöld alma, grapefruit. Nagyon fanyar, szinte savanyú ízkarakter. Nagyon hosszú lecsengés. Én kedvelem a stílust, de nagyon megosztó. Számomra 7,5 pont
A fotókat belga sörimádó oldalakról metszettem.