Tállya Wines, Tállya, Tokaji Furmint 2013

2016. június 28.

20160626_150502.jpg

A MÁD márka mintájára négy, nem állandóan Tállyán élő termelő adta össze az alapanyagot ehhez a borhoz: Szűcs Ferenc, Barta Péter, Zsadányi László. 2013-tól Márton-Kováts Krisztina, majd 2014-től Polgár Attila csatlakozott az összefogáshoz. A borokat Hudák István készíti és a több mint 30 hektáros birtokot is igazgatja.
A fenti gazdák Tállya első osztályú dűlőinek termését adják be a közösbe, amely 6 hónapos hordós érlelés után, üvegdugóval lezárt tokaji palackban kerül a piacra.

Közepesen intenzív illatában citrusok, egzotikus gyümölcsök, almakompót, almás rétes, körte, pörkölt magvak, vanília, kesu dió. Mindezeket ásványosság veszi körbe.
Telt és tömör bor, vibráló savakkal és kissé túlzó alkoholérzettel, amely kesernyés lecsengést eredményez. A citrusok és trópusi gyümölcsök itt is tetten érhetőek. Sűrű szövésű és energikus bor, amely nagyon hosszan a szájban marad.  7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr118844566

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása