Harcsa a sörömben!

2016. július 04.

kocour.png

Kocour Pivovar Varnsdorf, Catfish APA

A cseh sörfőzdék nem csak a lager kategóriában tudnak nagyot alkotni, bár kétség kívül ezt a kategóriát ismerjük a legjobban prágai útjainkról. A Kocour, vagyis Tomcat főzde az erőteljes lágertől, a felső erjesztésű sörök széles skálájáig (weizen, stout, saison, pale ale) készít söröket.
Az alapanyagok forrása a sör stílusától függően elég változatos. Malátát Bavariából vásárolnak. Ehhez az APA sörhöz amerikai komlót használtak, mint a Cascade, a Chinook, a Centennial és a Columbus. A megfelelő élesztőtörzseket is az Egyesült Államokból kapják, mégpedig a coloradoi Erjesztéstudományi intézetből.

A Catfish felső erjesztésű, hidegen komlózott sör, amely 4,1% alkoholtartalommal és 11° szárazanyag tartalommal büszkélkedhet.
Egészen összetett és különleges illatvilág, amely fehér réti virágokkal és a komló virágának illatával nyit. Később citrusok, maracuja, majd szilva és fehér csokis irányt vesz. A maláta édes aromái diszkréten megbújnak a háttérben.
A lendületes és frissítő korty édes fűszerek és fanyar gyümölcsök játékát vonultatja fel. Határozott keserűség jelenik meg, amely a lecsengésben mindent ural. Kiváló sör, az ínyenceknek. 7 pont

catfish.jpg

A sört csapról kóstoltam, ezért a palackos fotót és a céglogót a weboldalról vettem.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr988864832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása