Malatinszky Kúria, Villányi Cabernet Franc 2009

2016. augusztus 30.

mala_cab_fran-2009.jpg

A cabernet franct csúcsra járató pincészet 2006-os évjáratát már kóstoltam, nagyon tetszett. A pince zászlósborának három évvel fiatalabb öccsével kapcsolatban sem kellett csalódnom.

Nagyon mély színű bor, szinte fekete maggal. Intenzív illatában fekte ribizli, szilva, áfonya, fekete szeder, gyógynövények, mentol, fekete bors, szegfűszeg, szegfűbors, vanília és étcsoki.
Ízben is intenzív, tömör, koncentrált, buja és húsos. Szép savak, tüzes alkoholérzet. A tanninok nem kapnak komoly szerepet, jól integrálódnak a szerkezetbe. Mély és részletes struktúra jellemzi. Az íz a hordó fűszereivel nyit, majd a lédús erdei gyümölcsök is megérkeznek és a hosszan tartó élményt hagynak maguk után. 7,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr5111658912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása