Malatinszky Kúria, Villányi Cabernet franc 2006

2016. február 18.

kcf_2006-380x579.jpg

Országos szinten kiváló volt a 2006-os évjárat, amely ebben a borban is visszaköszön. Malatinszky „cabernetfranc” Csaba ismét nagy bort tett le az asztalra.

Cserzett bőr, ásványosság, nedves föld, vizes gyapjú illata egészíti ki a szilvalekváros, fekete ribizlis, fekete olivás gyümölcsösséget.  Fekete bors, gyógynövények. A határozott alkoholtartalom az orrban is intenzíven érezhető.
A korty szépen kidolgozott arányokkal hódít. Tüzes alkohol, érett és finom szemcsés tannin, közepesen vastag test. Nagyon szép textúra jellemzi, kerek bor. Tömör, szájat kitöltő élmény. Szeder, erdei áfonya, fekete ribizli, gyógynövények, kamilla, sült hús, medvecukor. Az ízben is megjelenik az animalitás (gyapjú, bőrösség) de ez hozzátesz az élményhez. Nagyon hosszú és elegáns lecsengés. Komoly bor, amely most van a csúcsán. 8 pont

A palackfotót a weboldalukról vettem.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr378398652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szten00 2016.02.18. 15:55:39

Ha ez nem volt brettes, akkor én vagyok az...
süti beállítások módosítása