Ruppert Pince, Villányi Chardonnay 2012

2016. szeptember 21.

ruppert_ch.jpg

És folytatódik:újabb, magas minőségű Ruppert bor került a poharamba. Egy chardonnay, a Villányi borvidék Siklósi körzetéből.

Illatában a nagyon finom pörkölt aromák vezetik a sort: szezámmag, földi mogyoró, mandula, vanília, vajasság. Ezek egészülnek ki az érett lédús gyümölcsökkel, mint körte,őszibarack, birsalma, sárga alma, sárgadinnye, grapefruit. Gazdag és izgalmas.
Megkóstolva kerek, krémes, selymes textúrájú bort érezhetünk, amelyben leheletnyit az alkohol felé billen az egyensúly. A szép savak alapot adnak az aromacsokornak. Gyümölcsök keverednek a fa diszkrét tónusával. Jól áll a bornak a mediterrán, gazdag, húsos testesség. Hosszú utóízében is egyensúlyban van a fa a gyümölccsel. Szép bor! 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr5411701993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása