Posta Borház, Szekszárdi Cuvée 2012, Papp László Emlékbor

2016. szeptember 27.

palackfoto.jpg

Idén lenne 90 éves a nagy bajnok, a háromszoros ökölvívó olimpiai bajnok, Papp László. Unokája kezdeményezésére készült el ez a bor a Posta testvérekkel kooperálva. A kékfrankost és a cabernet franc házasították, 2012-ből. A bor "címkéje" egy körbefutó bőr, a hátoldalán fehér fűzővel, amely a klasszikus boxkesztyűt idézi elénk. Nekem, tetszik!

Buja és sokrétű illat dől ki a pohárból, a gyümölcsösséget fekete ribizli, szilva, erdei szeder, fekete cseresznye és bonbonmeggy jelenti, amely mellett az édes hordó fűszerek is intenzíven jelentkeznek fahéj, kardamom, szerecsendió, tejcsoki, keleti fűszerek.
A korty kerek, krémes textúrájú.
A tüzes alkohol, a nyelvet bársonyosan befedő tannin és a krémes textúrájú test nagy bort eredményezett.
Komoly hangvételű, nagyon sűrű, de szép eleganciát megtestesítő bor. Mindenhol jelen van a szájban és hosszan tartó élményt hagy maga után. Már-már újvilági intenzitás és lendület. 8,5 pont

imag2108-1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr3811744847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása