Kékoportó és a két cabernet házasítása Aszófőről, a Balaton északi partjáról.
2002-ben kezdtek bort készíteni, ami hobbiból komolyra fordult. Aszófő 3 dűlőjében, közel 4 hektáron termesztik a szőlőket (olaszrizling, rizlingszilváni, chardonnay, kékoportó, cabernet franc, cabernet sauvignon).
A természetességre törekednek: nincs rovar- és gyomirtó szer és a pincében sem használnak fajélesztőt, enzimeket és adalékanyagokat, csak a színlevet használják fel, nem szűrnek, és minimális ként használnak.
Közepesen intenzív illat, amely a friss piros gyümölcsök egész sorát hozza (málna, szamóca, piros ribizli, meggy, cseresznye). Kis mentolosság, pici gyógynövényesség teszi még gazdagabbá.
A piros gyümölcsös vonal az ízben is végig követhető. Szép savak, bársonyos tannin, nem túlzó alkohol, közepes test és kikezdhetetlen egyensúly jellemzi. Kiváló anyag, hosszú lecsengéssel. 7,5 pont