Kecze-Hady Kézműves Pince, Zsófia Cuvée 2013

2016. október 03.

20160927_105413.jpg

 
Kékoportó és a két cabernet házasítása Aszófőről, a Balaton északi partjáról.
2002-ben kezdtek bort készíteni, ami hobbiból komolyra fordult. Aszófő 3 dűlőjében, közel 4 hektáron termesztik a szőlőket (olaszrizling, rizlingszilváni, chardonnay, kékoportó, cabernet franc, cabernet sauvignon).
A természetességre törekednek: nincs rovar- és gyomirtó szer és a pincében sem használnak fajélesztőt, enzimeket és adalékanyagokat, csak a színlevet használják fel, nem szűrnek, és minimális ként használnak.

Közepesen intenzív illat, amely a friss piros gyümölcsök egész sorát hozza (málna, szamóca, piros ribizli, meggy, cseresznye). Kis mentolosság, pici gyógynövényesség teszi még gazdagabbá.
A piros gyümölcsös vonal az ízben is végig követhető. Szép savak, bársonyos tannin, nem túlzó alkohol, közepes test és kikezdhetetlen egyensúly jellemzi. Kiváló anyag, hosszú lecsengéssel.  7,5 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr211751557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása