Demeter Pince, Szerelmi, Tokaji Hárslevelű 2015

2016. december 17.

20161215_145126.jpg

A tokaji Demeter Zoltán évek óta meghatározó alakja a magyar borágazatnak. A 20 éve létrehozott, ma már 7 hektáros birtokán igen komoly borokat készít. A dűlős borai, mint ez a Szerelmi hárslevelű is, öreg tőkékről, ez esetben 65 éves ültetvényről származik.

Közepesen intenzív illatában kihívóan kelletik magukat a fehér virágok, méz és az olyan fehér húsú gyümölcsök, mint a körte, birsalma, őszibarack citrusok. Édes fűszerek, fehér bors, ásványok és vegetális jegyek teszik teljessé a képet.
Nagyon gazdag, krémes textúrájú korty. A savak pedánsak, az alkohol melegít. Diszkrét maradékcukor kerekíti a kortyot. Kiváló aromakészletet mutat a korty is. Érett fehér húsú gyümölcsök, ananász, vanília, virágpor, méz. Komplex, sokrétű bor, nagy érlelési potenciállal. Már ilyen fiatalon is 7 pont, ami néhány év múlva még magasabbra ugorhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr1012051267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása