Kiállta az idő próbáját

2016. december 28.

gorogszo.jpg

Dúzsi Tamás, Cabernet bora, Görögszó, 2003

Dúzsi Tamás, akit a borkedvelők a rosékirály címmel ruháztak fel, neve összeforrt a Görögszó dűlővel.
1994-ben alapította a pincéjét, amely ma már több mint 40 hektáros. A Görögszó néven forgalomba hozott bor csak különlegesen jó években készül el és a két cabernet fajta házasítása, ahol a franc a domináns partner.  

Több órás dekantálást kapott a bor, amelyet meg is hálált.
Közepesen intenzív illatában nagyon érett, részben már aszaltas gyümölcsösség (aszalt szilva, fekete ribizli, szeder, fekete cseresznye), komplex fűszeresség (fekete bors, étcsoki, kávébab, tonkabab, szegfűbors, szantál) és tercier aromák (dohány, föld, pézsma) jelennek meg. Mindez a komplexitás az ízben is folytatódik. A savaknak köszönhetően élettel teli, vitális, játékos a korty. A közepesnél tömörebb szerkezetű, nem nehézkes, mégis ízgazdag. Nem lehet belekötni az egyensúlyba sem. A tanninok nem kapnak komoly szerepet, jól integrálódnak a szerkezetbe.
Az utóíz hosszan elnyúlik. A korty végén megjelenő füstös kesernyésség ront kicsit az összképen. Vakon kóstolva nem mondanám meg, hogy 13 éves a bor. Öröm volt kóstolni. 8 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr1512054267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása