Bolyki vörösök

2017. augusztus 28.

20170814_161930.jpg

Bolyki Pince, Egri Bikavér 2015
Kékfrankos, cabernet franc, merlot, zweigelt, blauburger és portugeiser fajtákból álló házasítás. Spontán erjedt, majd 8 hónapig pihent 500 literes hordóban. Szűrés nélkül palackozták.
Illatát szilva, erdei gyümölcsök, fekete ribizli, fahéj, vanília és kakaó határozzák meg. Megkóstolva ezek az aromák köszönnek vissza ebben a határozott savú és igen sok tannin tartalmazó borban. Férfias bor, markáns karakterrel. A tannin még időt kér, hogy élvezhető legyen. 6 pont (2890 Ft)

Bolyki Pince, Egri Merlot 2015
Spontán erjedt, 500 literes hordóban érett 9 hónapon át. Szűretlenül lett letöltve. Tömör, buja illatokkal nyitó bor, szinte likőrös koncentráció és édesség jellemzi. Fekete ribizli lekvár, vanília, fahéj, étcsoki, szilva kompót. Pici újvilági hangulatban, nagy elánnal rohamozza az érzékszerveket. Vastag, nagy testű bor, tüzes alkohollal. Édes, túlérett gyümölcsök jutnak eszünkbe, sok édes fűszerrel. Kicsit édeskés az utóíze, de a tanninok minősége és a hossz meggyőző. 6,5 pont (3250 Ft)

Bolyki Pince, Egri Cabernet franc 2013
A pince egyik legkomolyabb bora, amelyet már az illat gazdagsága is visszaigazol. Spontán erjesztve, 18 hónapig 500 literes hordóban érlelve. Találkozhatunk kék virágokkal, érett erdei gyümölcsökkel, szilvalekvárral, szegfűszeggel, fahéjjal, kávéval, medvecukorral.
Szájban telt, nagyon koncentrált, intenzív, gazdag és lehengerlő. A savak jó vázat tartanak, a tannin megállapodott, az alkohol is egybesimult a testtel. Kiváló szerkezetű, hosszú lecsengésű bor. 7,5 pont (3250 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr7612770980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása