Káli Kövek

2017. október 21.

20170913_104328.jpg

Szabó Gyula 2 hektár saját területet művel, de további 10 hektárról vásárol fel. Nagyon gazdag fajtaválasztékkal rendelkezik erről a kis területről: olaszrizling, rajnai rizling, sauvignon blanc, furmint, juhfark, chardonnay, szürkebarát, kékfrankos, pinot noir, merlot. Íme két fiatal birtokbor.

Káli Kövek Pince, Rizling 2016 (Rajnai rizling – Olasz rizling)
A két, még véletlenül sem rokon, rizling házasítása, a Tagyon hegyről és Hegyestűről. 90% tartályban erjedt, a maradék hordóban, 4 hónapot.
Elegáns, összetett illat, amely kamilla, narancshéj, rezeda, fehér virágok, érett vilmos körte, birsalma, szezámmag sokaságát vonultatja fel.
Lendületes korty, szép savakkal és közepes testtel. A fehér húsú gyümölcsök szép keretet adnak a mineralitásnak. Inkább feszes, mint részlet gazdag, de nagyon jó inni. Nincs kifogásom az utóíz hossza ellen sem. 6 pont (1990 Ft)

Káli Kövek Pince, Olasz rizling 2016 Rezeda, válogatás
A Fekete hegy, Hegyestű, Tagyon hegy négy dűlőjének termése. Külön és spontán erjedtek 500 és 225 literes tölgyfahordókban. Hat hónapos érlelés után házasították és palackozták a rizlingeket. Sárga alma, birs, leheletnyi vaníliás, pirított magvas vonallal. Kiváló szerkezetű, arányos bor, komolyabb mélységekkel. Nagyon elegánsan játszik alá a hordó a vonzó, érett gyümölcsöknek. Nagy érlelési potenciállal rendelkezik, hiszen még fiatal. 6,5 pont (2750 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr3212945793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása