Chateau de Pez 2012, Cru Bourgeois Exceptionelle,

2018. február 16.

20171215_133839.jpg

A 17. században a Château Haut-Briont is birtokló Pontac család tulajdonában állt a saint-estéphe-i birtok. Az 1855-ös klaszifikációból kimaradt birtokok hozták létre a Cru Bourgeois minősítési rendszert, amelynek legmagasabb szintjére (Exceptionelle) került a Chateau de Pez. Ma a champagnei Roederer ház tulajdonában áll a pince.

Intenzív és gazdag illat: cassis, erdei gyümölcsök mellett étcsoki, kávébab, cédrus, földesség, erdei gombák. A brett okozta istállósság számomra nem zavaró, pont annyit tesz hozzá, ami sokrétűbbé teszi a bort. Biztosan van akit jobban zavar…
A bor még nagyon fiatal, kemény, harapós tanninokkal. Ennek csillapodásához idő kell. A tölgyes jegyek, édes hordófűszerek uralják az ízt. Komplex és koncentrált bor, nagy érlelési potenciállal. 7 pont (14900 Ft)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr4913665090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása