A Barolo klasszikusa

2018. június 15.

20180609_135603_1.jpg

Pio Cesare Pincészet
Öt generáció óta (1881) készít bort a Pio Cesare család a piedmonti Alba városában. A jelenleg művelt 65 hektár a régió legértékesebb területein található, és kb 10% ami nem saját tulajdon, de évek óta nekik készítik a szőlőt. A két legtradicionálisabb bor került a poharamba.

Barolo 2014
A család tulajdonában lévő területek Serralunga d’Alba (Ornato, Collaretto és Lirano), Grinzane Cavour (Gustava és Carzello), La Morra (Roncaglie), Novello (Ravera) termése kerül a borba. A nebbiolo szőlőt acéltartályban erjesztik 30 napig, majd 30 hónapra nagyhordóban érlelik, kisebb részben barrique-ot is használnak. Illatában gyógynövények, mentol, izgalmas keleti fűszerek, aszalt gyümölcsök, cseresznye, cigánymeggy vonulnak fel.
Selymes, puha tanninok, egyensúlyos, elegáns korty, férfias savakkal és sok gyümölccsel. Hosszú lecsengés. 7,5 pont (12-13000 Ft körül)

Barbaresco 2014
Treiso és San Rocco Seno d’Elvio települések dűlőiből származó szőlő acéltartályban erjedt majd egy hónapig, majd 30 hónapig nagy hordóban pihent (kis részben barrique-ot is használtak).
Az érett erdei gyümölcsök mellett jól megfér illatban a füst, sonka, pirítós, bőr, nedves erdő. A korty tüzes alkoholú, magas tannintartalmú, igazán karakteres. A közepesnél nagyobb test, élénk savak jellemzik. Közepesen hosszú lecsengéssel búcsúzik. 7 pont (17-18000 FT körül)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr4414045480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása