"Little Italy" Washington államban

2018. július 07.

20180318_153615.jpg

Charles Smith, 2001-ben hozta létre a K Vintners borászatot és márkacsaládot. Legújabb dobásuk a klasszikus olasz szőlőfajták megjelenítése volt. A 2016-os évjárat sorát kóstoltam a közelmúltban:

CasaSmith, Northridge Primitivo 2016
Ez a primitivo a Wahluke Slope 2003-ban telepített 45 hektáros dűlőről származik. Vasban, kalciumban gazdag basalt altalajon kialakult üledékes kavicsos talaj adja a hardvert. Gazdag illat, édes, érett erdei gyümölcsökkel, mentollal, eukaliptusszal, szederrel, cseresznyével, szivardoboz aromájával. Elegáns, selymes textúrájú bor, ahol a közepesnél nagyobb test egyensúlyban van a savakkal. Az alkohol emelkedett, a tannin érett és jó tapintású. Mély és komoly anyag. Hosszú lecsengés. 7 pont (17-19 USD)

Casa Smith Northridge Barbera 2016
A termőhely ismét a Wahluke Slope nevű birtokrész.
Illatában gyógynövények, eukaliptusz, hecsedli, fekete ribizli, kávébab, szegfűbors, szeder, sült hús ismerhető fel. Karakteres, kemény tanninú, jó savú bor. Nagy test, emelkedett alkohol és gazdag ízvilág jellemzi. Fekete ribizli, szeder, kakaó, toast, mentol. Hosszú finis. 7 pont (20-22 USD)

CasaSmith Northridge Sangiovese 2016
A klasszikus olasz fajta ¾-e a Rosebud terület, negyede a Wahluke Slope dűlő termése.
Cseresznye, koktél meggy, édes hordó fűszerek, hecsedli, málna, fűszernövények sora jelenik meg illatban. Krémes, selymes textúra, gazdag tartalom, komoly mélységek. A piros és kék bogyós gyümölcsök sokasága egészíti ki a fűszereket. Tömör szerkezetű bor, nagyon hosszú lecsengéssel. 8 pont (20-22 USD)

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr7714081579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása