Egy moldáv brut a mélyből

2018. augusztus 21.

cricova.jpg

Cricovia Cuvée Prestige, brut pezsgő
Moldávia második legnagyobb pincéje, amely Kisinyovtól 15 km-re található. A főváros építéséhez felhasznált mészkő kitermelése után a földalatti járatok a későbbi pince érlelő terévé vált. Bizonyos helyeket 100 méter mély járatok és kóstolótermek is vannak, ahol régi készleteket halmoztak fel. Több mint egymillió palack különlegesség, köztük 1902-es borok is találhatóak. Természetesen hírességek is látogatják a pincét. Jurij Gagarin 1966-ban állítólag két napot töltött a mélyben, a borok közt, de Putyin is itt ünnepelte az 50. születésnapját.

A pincészet 600 hektáron gazdálkodik, ahonnan sokféle termék készül az olyan ismert fajtákból mint a muscat, pinot noir, cabernet sauvignon, merlot, vagy az olyan helyiekből mint rkaţiteli és aligoté.
Egy méthode traditionnelle pezsgő került a poharamba, amely 60% chardonnay és 40% pinot noir. Három évet pihent finom seprőn a mély pincerendszerben.
Illatában citrusok, sárga alma, birskörte, grapefruit, őszibarack, mandula és szezámmag jelenik meg. Közepes intenzitású habzás, feszes savak, picit emelkedett alkohol jellemzi. Inkább tömörebb és vastagabb, mint légiesebb szerkezetű. Közepesen hosszú finissel búcsúzik. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr5414188001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása