Vesztergombi újdonságok

2018. október 31.

20181030_102335.jpg

A Vesztergombi Pincénél a 2012 és 2016 közti évjáratokból nem készítették el a nagy borokat, mert nem találták megfelelőnek az évjáratokat. A 2016-os évjárat igazi nagy alapanyagai még hordóban vannak, de a kékfrankos válogatás és a Csaba cuvée hamarosan a piacra kerül és megmutatja az évjárat komolyságát.

Kékfrankos válogatás 2016 Porkolábvölgy
Világos piros szín, inkább a pinot árnyalatához hasonlít. Intenzív erdei gyümölcsök, pici marcipánosság, érintésnyi száraz avar és földesség jelenik meg az illatban.  
Kifinomult textúra, jó savak, a közepesnél nem nagyobb test, valamint puha, a nyelvet simogató tannin. Az alkohol kicsit melegít annak ellenére, hogy számszerűleg nem sok (13%). Ízben marcipán, szegfűszeg, fekete cseresznye, cigánymeggy és egyéb erdei gyümölcs. Hosszú lecsengés. Már most szép bor, pedig alig pár hete palackozták. Ha a nyúzást kiheveri, még nagyobb élményt fog jelenteni. 7 pont

Csaba Cuvée 2016
Klasszikus bordói házasítás. 22 hónapot töltött közepes pörkölésű barriqueban.
Közepes rubint színű bor, amelynek intenzív illatában földesség, szivar, kakaópor, szegfűbors, szegfűszeg, erdei gyümölcsök sokasága fedezhető fel. Megkóstolva vaskos, testes bor, finom szemcsés, de a közepesnél nagyobb mennyiségű tanninnal. Tömör, markáns ital, amelyhez jó ízléssel adagolták a hordót. Édes fűszerek, fekete bors, erdei gyümölcsök sora. Még nagyon fiatal, de szép jövő előtt áll. Lecsengésben a tannin felerősödik, ez ront az elegancián, de vélhetően ez is be fog simulni. 7 pont

A bejegyzés trackback címe:

https://abormegen.blog.hu/api/trackback/id/tr8114335459

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása